Piemonte

Piemonte beskrivs ibland som ”Toscana utan alla turister” och på plats förstår man varför. Regionen är sagolikt vacker, har ett av Europas bästa kök och några av världens bästa viner. Och det känns som att ingen upptäckt det.

Barolo och Barbaresco är de mest kända vindistrikten. I regionen finns dock ett stort antal vinstilar med allt från stilla torra vita och röda till pärlande och mousserande vita och röda samt goda passitovarianter. Vi njuter av god lokal mat och fantastiska viner samt besöker flera av regionens vackra städer.

Preliminärt program 30/9-5/10 2018

Dag 1: Välkomstmiddag
Vi möts på flygplatsen i Turin för gemensam transfer till vårt centralt belägna hotell Calissano i Alba, där vi bor under hela resan. Alternativt på hotellet om ni valt att åka ner någon dag tidigare. På kvällen avnjuter vi en gemensam välkomstmiddag på restaurang.

Dag 2: Barolo
Barolo är ett av världens mest kända och prestigefyllda vindistrikt. Vinerna från Barolo är bland de mest lagringsbara i världen. Vi besöker två av vindistriktets mer intressanta vinproducenter och äter en god lunch. Dagens fokus är Barolo och druvsorten nebbiolo.

Dag 3: Vingårdsbesök med lunch i Serralunga d’Alba
Vi åker till Serralunga ’d’Alba för vingårdsbesök och provning. Vi kommer även att äta vår lunch på vingården. Efter besöket reser vi tillbaka till Alba. Eftermiddagen och kvällen är fri för egentid i Alba.

Dag 4: Vingårdsbesök och hasselnötsbesök.
På förmiddagen gör vi ett vingårdsbesök och efter det äter vi en gastronomisk lunch innan vårt nästa besök som är hos en hasselnötsproducent.

Hasselnötter är en specialitet i Piemonte. De äts svagt rostade eller så används hasselnötterna till kakor och till lyxig italiensk glass. Vi besöker en småskalig och högkvalitativ hasselnötsproducent, som levererar sina produkter till toppkrogar runtom i Italien.

Dag 5: Besök i staden Bra eller tryffeljakt.
Den här dagen reser vi antingen till staden Bra eller på tryffeljakt. Slow Food är en internationell rörelse och startade som en motvikt till fast food. Vi åker till Slow Foods födelseort Bra där vi lär oss om grundaren och rörelsens historia. Om det finns möjlighet går vi istället på tryffeljakt tillsammans med en tryffeljägare och hans hund.

Den vita Albatryffeln är en av det mest eftertraktade och dyraste naturprodukter som finns. Förra året gick priset upp till hela 60.000 kronor per kilo. Priset varierar år från år beroende på tillgång.

På kvällen har vi en gemensam avslutningsmiddag.

Dag 6: Egen tid & hemresa
Efter frukost och utcheckning tar vi oss gemensamt till flygplatsen i Turin för hemresa.

Vi reser till Piemonte 30/9-5/10 2018.

Vad ingår?

  • 6 dagars resa med boende på 4-stjärnigt hotell.
  • 4-5 vingårdsbesök med vinprovningar.
  • 2-3 andra besök (varav en hos en hasselnötsproducent)
  • 4 gastronomiska luncher med viner.
  • 2 gastronomiska middagar med viner
  • 1 kortare stadsvandring i staden Alba
  • Egen tid i Alba
  • Transporter i Italien
  • Reseledare från Din Vinresa

Pris 14 300 kronor/i dubbelrum

Är ni en större grupp som vill resa anpassar vi gärna programmet efter era önskemål.

Valfria tillägg
Enkelrumstillägg: 2 000 kronor
Flygbiljett: ca 3 500 per person till Turin.

Rekommenderat flyg

Stockholm –Turin 
30 september: 11:50 ARN – 13:55 MUC (Lufthansa)
30 september: 15:20 MUC – 16:35 TRN (Lufthansa)

Turin – Stockholm 
05 oktober: 14:25 TRN– 15:40 FRA (Lufthansa)
05 oktober: 17:35 FRA – 19:40 ARN (Lufthansa/SAS)

Köpenhamn – Turin 
30 september: 12:55 CPH – 14:40 MUC (Lufthansa)
30 september: 15:20 MUC – 16:35 TRN (Lufthansa)

Turin – Köpenhamn 
05 oktober: 14:25 TRN – 15:40 FRA (Lufthansa)
05 oktober: 16:55 FRA – 18:15 CPH (Lufthansa)

Våra resor är en ¨Rekommenderad resa!¨av Munskänkarna.

För bokning av resa kontakta sandra@dinvinresa.se