Bordeaux

Bordeaux är världens mest berömda vindistrikt. För många vinälskare är ett besök här något som finns på de flestas önskelista. På vår resa till Bordeaux besöker vi de mest kända distrikten, Médoc, Pessac-Léognan, Saint-Émilion, Pomerol och Sauternes.

Exempel på tidigare resa till Bordeaux

Dag 1: Välkomstmiddag
Från flygplatsen Mérignac åker vi till staden Bordeaux. Vi checkar in på vårt centralt belägna hotell, där vi kommer att bo under hela vistelsen. På kvällen samlas vi för en gemensam välkomstmiddag på en närliggande restaurang.

Dag 2: Stadsrundtur, ett vingårdsbesök i Médoc samt lunch på vinmakarnas favorit restaurang i Médoc.
Vi börjar med en stadsrundtur i Bordeaux och reser sedan till Médoc för lunch på en klassisk vinmakarrestaurang. Efter lunchen gör vi ett vingårdsbesök. Médoc är den traditionellt mest prestigefyllda delen av Bordeaux. Längs vägen D2 nordnordväst om Bordeaux ligger de magnifika slotten som ett pärlband. Utmärkande är den stenrika sandjorden, en förutsättning för att cabernet sauvignon ska mogna.

Dag 3: Besök och lunch i Pessac-Léognan samt besök i Sauternes Distrikten Pessac-Léognan och Sauternes ligger sydost om staden Bordeaux. Pessac-Léognan är känt för både förstklassiga vita och röda viner. Sauternes är synonymt med ett av världens mest eftertraktade söta viner. Vi börjar dagen med besök, provning och lunch på en vingård i Pessac-Léognan. Därefter blir det besök och provning på en vingård i Sauternes. Fri kväll i Bordeaux.

Dag 4: Vingårdsbesök i Pessac-Léognan samt skaldjursplatå i Arcachon.  På förmiddagen besöker vi ett av de absolut bästa vinslotten i Pessac-Léognan. Därefter åker vi ut till den mysiga hamnstaden Arcachon och njuter av en skaldjursplatå och lokala viner med utsikt över havet. Fri kväll i Bordeaux.

Dag 5: Saint Émilion & Pomerol
Distrikten Saint Émilion och Pomerol ligger nordost om staden Bordeaux. De ansågs länge underlägsna Médoc på grund av den leriga jordmånen. I dag görs här många av de nya toppvinerna. Vi besöker ett av de bästa vinslotten i Pomerol och njuter av en god lunch på en finkrog i Saint-Émilion. På vägen hem görs ett kort stopp vid Bordeaux’s spektakulära vinmuseum Cité du Vin.

Dag 6: Hemresa
På förmiddagen åker vi mot flygplatsen.

Vad ingår?

  • 6 dagars resa med boende på 4-stjärnigt hotell.
  • 5-6 vingårdsbesök med vinprovningar.
  • 4 gastronomiska luncher med viner.
  • 1 gastronomisk middag med viner
  • Stadsrundtur i staden Bordeaux
  • Kortare stadsvandring i Saint-Émilion
  • Egen tid i Bordeaux
  • Transporter i Frankrike
  • Reseledare från Din Vinresa

Är ni en större grupp som vill resa anpassar vi gärna programmet efter era önskemål.

Valfria tillägg
Enkelrumstillägg:

I priset ingår inte resa ner och hem.

Våra resor är en ¨Rekommenderad resa!¨av Munskänkarna.

Utmärkelser: Independent Wine Tourism Agency of the Year 2023 – Sweden

Best Wine Tours Provider 2024 – Nordics

För intresseanmälan av resa kontakta sandra@dinvinresa.se