Piemonte

Piemonte beskrivs ibland som ”Toscana utan alla turister” och på plats förstår man varför. Regionen är sagolikt vacker, har ett av Europas bästa kök och några av världens bästa viner. Och det känns som att ingen upptäckt det.

Barolo och Barbaresco är de mest kända vindistrikten. I regionen finns dock ett stort antal vinstilar med allt från stilla torra vita och röda till pärlande och mousserande vita och röda samt goda passitovarianter. Vi njuter av god lokal mat och fantastiska viner samt besöker flera av regionens vackra städer.

Preliminärt program 29/9-4/10 2019

Dag 1: Välkomstmiddag
Vi möts på flygplatsen för gemensam transfer till vårt centralt belägna hotell Calissano i Alba, där vi bor under hela resan. Alternativt på hotellet om ni valt att åka ner någon dag tidigare. På kvällen avnjuter vi en gemensam välkomstmiddag på restaurang.

Dag 2: Två vingårdsbesök samt lunch i La Morra.
På förmiddagen gör vi ett vingårdsbesök och efter det äter vi en gastronomisk lunch innan vårt nästa besök hos en producent vars viner har kultstatus. Fri kväll.

Dag 3: Vingårdsbeök i byn Barolo, lunch och tryffeljakt
Barolo är ett av världens mest kända och prestigefyllda vindistrikt. Vinerna från Barolo är bland de mest lagringsbara i världen. Vi besöker en av vindistriktets mest intressanta vinproducenter och äter en god lunch. Dagens fokus är Barolo och druvsorten nebbiolo. På eftermiddagen ska vi gå på spännande tryffeljakt med en tartufaio (tryffeljägare) och hans hund i skogen.

Den vita Albatryffeln är en av det mest eftertraktade och dyraste naturprodukter som finns. Priset varierar mellan 30.000 – 60.000 kronor per kilo beroende på tillgång.

Dag 4: Vingårdsbesök i Serralunga d’Alba, lunch och besök hos en hasselnötsproducent.
På förmiddagen gör vi ett vingårdsbesök och efter det äter vi en gastronomisk lunch innan vårt nästa besök som är hos en hasselnötsproducent. Efter besöket reser vi tillbaka till Alba. Kvällen är fri för egentid i Alba.

Hasselnötter är en specialitet i Piemonte. De äts svagt rostade eller så används hasselnötterna till kakor och till lyxig italiensk glass. Vi besöker en småskalig och högkvalitativ hasselnötsproducent, som levererar sina produkter till toppkrogar runtom i Italien.

Dag 5: Vingårdsbesök, lunch och besök i byn Barbaresco.
På förmiddagen gör vi ett vingårdsbesök och efter det äter vi lunch i byn Barbaresco. På eftermiddagen blir det ytterligare besök innan vi reser tillbaka till Alba.  På kvällen har vi en gemensam avslutningsmiddag.

Dag 6: Egen tid & hemresa
Efter frukost och utcheckning tar vi oss gemensamt till flygplatsen för hemresa.

Vi reser till Piemonte 29/9-4/10 2019.

Vad ingår?

  • 6 dagars resa med boende på 4-stjärnigt hotell.
  • 4-5 vingårdsbesök med vinprovningar.
  • 2-3 andra besök (varav en hos en hasselnötsproducent)
  • 4 gastronomiska luncher med viner.
  • 2 gastronomiska middagar med viner
  • 1 kortare stadsvandring i Alba
  • Egen tid i Alba
  • Transporter i Italien
  • Reseledare från Din Vinresa

Pris 15 300 kronor/per person i dubbelrum

Är ni en större grupp som vill resa anpassar vi gärna programmet efter era önskemål.

Valfria tillägg
Enkelrumstillägg: 2 000 kronor
Flygbiljett: ca 3 500 per person till Turin.

Våra resor är en ¨Rekommenderad resa!¨av Munskänkarna.

För bokning av resa kontakta sandra@dinvinresa.se