Din Vinresa

En upplevelse att minnas
Våra resor

Georgien

Georgien, ett spännande land som utgör ett slags knutpunkt mellan öst och väst. Här upplever man dåtid och nutid på en och samma gång. Kulturen och religionen är en central del av identiteten – liksom vinet. Landet är ett av vinets verkliga vaggor. Spåren leder 8 000 år tillbaka i tiden och består av druvkärnor och de särskilda amforor – qvevri – som man än i dag använder för vintillverkning.

Staden Tbilisi ligger i floden Kuras dalgång och är på tre sidor omgiven av höga berg. I väst av Mtatsminda, i syd av Solalakiryggen och berget Tabori och i öst av Machatas låga bergskam.

Vi kommer främst att besöka vingårdar i Kakheti som är det största distriktet med 22.500 hektar vingårdar och står för 75% av Georgiens vinproduktion. Det är den mest utvecklade vinregionen och här finns 15 av Georgiens 19 PDO, Protected Distrtict of Origin.

Preliminärt program 26/9-1/10 2022

Dag 1 Ditresa

Transfer från flygplatsen för dem med rekommenderade flyg till vårt 4-stjärniga hotell. Ni som reser ner tidigare kan checka in på hotellet från 14.00.

Dag 2 Stadsrundtur, vingårdsbesök och besök i Mtskheta samt välkomstmiddag.

Vi börjar dagen med en stadsrundtur i Tbilisi. Därefter reser vi till vinregionen Kartli som ligger väster om Tbilisi. Här kommer vi att besöka och äta lunch på Chateau Mukhrani. Efter lunch går färden vidare till Mtsketa där vi först gör ett stopp vid den unika Jvarikyrkan från 300-talet (nuvarande kyrka från 600-talet). Platsen räknas som den heligaste i Georgien. På kvällen har vi en välkomstmiddag på restaurang.  

Dag 3 Besök hos qvevrimakare, vingårdsbesök och Alaverdi klostret. Gemensam middag.

Efter utcheckning lämnar vi Tbilisi för att ta oss till Kakheti. Kakheti är den största och mest utvecklade vinregionen i Georgien. Vårt första stopp blir hos en av få qverimakare. Vi fortsätter resan vidare till en vingård där vi även kommer att äta lunch. Därefter kommer vi att besöka Alaverdi klostret som har anor från 500-talet. Sedan är det dags att ta oss till vårt 4-stjärniga hotell i Kakheti. På kvällen har vi en gemensam middag.

Dag 4: Telavi, tre vingårdsbesök och gemensam middag.  

Morgonen inleds med ett besök på̊ den livliga marknaden i Telavi med ett härligt utbud av frukt, grönsaker och kryddor. Efter besöket i Telavi tar vi bussen för dagens första vingårdsbesök där vi även kommer att äta lunch. Efter lunchen blir det två vingårdsbesök till denna dag. Vi avslutar dagen med en gemensam middag innan vi reser tillbaka till hotellet

Dag 5 Ikalto klostret, två – tre vingårdsbesök och återresa till Tbilisi

Vi börjar dagen med att besök i Ikalto klostret. Efter lunch kommer vi att besöka två vingårdar innan vi reser tillbaka till Tbilisi. Fri kväll och egen tid i Tbilisi.

Dag 6 : Egen tid i Tbilisi och hemresa.

Vad ingår?

 • Boende på 4-stjärnigt hotell (3 nätter i Tbilisi och 2 nätter i vinregionen Kakheti)
 • 8 vingårdsbesök med vinprovningar
 • 1 besök hos en qvevrimakare
 • 4 luncher med viner
 • 3 middagar med viner.
 • 1 stadsrundtur i Tbilisi.
 • 4 andra besök såsom Alaverdi klostret
 • Egen tid i Tbilisi.
 • Transfer från/till flygplatsen vid rekommenderade flyg/tid.
 • Buss med chaufför i Georgien.
 • Reseledare från Din Vinresa samt en engelsktalande lokal guide.

Pris 14.900 kronor/per person i dubbelrum.

Resan kan kombineras/förlängas med egen tid i Georgien.

Är ni en större grupp som vill resa anpassar vi gärna programmet efter era önskemål.

Valfria tillägg
Enkelrumstillägg: 2 400 kronor

I priset ingår inte resa ner och hem från Tbilisi.

Våra resor är en ¨Rekommenderad resa!¨av Munskänkarna

För bokning av resa kontakta sandra@dinvinresa.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem − tre =