Din Vinresa

En upplevelse att minnas
Arkiv

Res med oss till Bordeaux i september

Bordeaux är världens mest berömda vindistrikt. För många vinälskare är ett besök här något som finns på de flestas önskelista. På vår resa till Bordeaux besöker vi de mest kända distrikten, Médoc, Pessac-Léognan, Saint-Émilion, Pomerol och Sauternes.

Preliminärt Program Bordeaux 1/9-6/9 2019 

Dag 1: Välkomstmiddag
Från flygplatsen Mérignac åker vi till staden Bordeaux. Vi checkar in på vårt centralt belägna hotell, där vi kommer att bo under hela vistelsen. På kvällen samlas vi för en gemensam välkomstmiddag på en närliggande restaurang.

Dag 2: Stadsrundtur, ett vingårdsbesök i Médoc samt lunch på vinmakarnas favorit restaurang i Médoc.
Vi börjar med en stadsrundtur i Bordeaux och reser sedan till Médoc för lunch på en klassisk vinmakarrestaurang. Efter lunchen gör vi ett vingårdsbesök. Médoc är den traditionellt mest prestigefyllda delen av Bordeaux. Längs vägen D2 nordnordväst om Bordeaux ligger de magnifika slotten som ett pärlband. Utmärkande är den stenrika sandjorden, en förutsättning för att cabernet sauvignon ska mogna. Dagens fokus är Médoc och dess steniga sandjord.

Dag 3: Besök och lunch i Pessac-Léognan samt besök i Sauternes                                                                   Distrikten Pessac-Léognan och Sauternes ligger sydost om staden Bordeaux. Pessac-Léognan är känt för både förstklassiga vita och röda viner. Sauternes är synonymt med ett av världens mest eftertraktade söta viner. Vi börjar dagen med besök, provning och lunch på en vingård i Pessac-Léognan. Därefter blir det besök och provning på en vingård i Sauternes. Fri kväll i Bordeaux.

Dag 4: Vingårdsbesök i Pessac-Léognan samt skaldjursplatå i Arcachon.                                                                    På förmiddagen besöker vi ett av de absolut bästa vinslotten i Pessac-Léognan. Därefter åker vi ut till den mysiga hamnstaden Arcachon och njuter av en skaldjursplatå och lokala viner med utsikt över havet. Fri kväll i Bordeaux.

Dag 5: Saint Émilion & Pomerol
Distrikten Saint Émilion och Pomerol ligger nordost om staden Bordeaux. De ansågs länge underlägsna Médoc på grund av den leriga jordmånen. I dag görs här många av de nya toppvinerna. Vi besöker ett av de bästa vinslotten i Pomerol och njuter av en god lunch på en finkrog i Saint-Émilion. På vägen hem görs ett kort stopp vid Bordeaux’ spektakulära vinmuseum Cité du Vin. Dagen och resan avslutas med en gemensam middag.

Dag 6: Hemresa
På förmiddagen åker vi mot flygplatsen.

Vi reser till Bordeaux 1/9-6/9 2019.

Vad ingår?

  • 6 dagars resa med boende på 4-stjärnigt hotell.
  • 5-6 vingårdsbesök med vinprovningar.
  • 4 gastronomiska luncher med viner.
  • 2 gastronomiska middagar med viner
  • 1 stadsrundtur i staden Bordeaux
  • 1 kortare stadsvandring i Saint-Émilion
  • Egen tid i Bordeaux
  • Transporter i Frankrike
  • Reseledare från Din Vinresa

Pris 16 300 kronor/ per person i dubbelrum

Är ni en större grupp som vill resa anpassar vi gärna programmet efter era önskemål.

Valfria tillägg
Enkelrumstillägg: 2 700 kronor
Flygbiljett: ca 3 000 per person till Bordeaux

Våra resor är en ¨Rekommenderad resa!¨av Munskänkarna.

För bokning av resa kontakta sandra@dinvinresa.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 + nio =