Din Vinresa

En upplevelse att minnas
Våra resor

Resa till Kroatien & Slovenien

Många förknippar Kroatien med fina stränder, öar och klarblått medelhav. På denna resa får ni uppleva en annan del av Kroatien som inte är lika välkänd för oss nordbor men som är väl värd att lära känna bättre.

Vi börjar vår resa med en stadsrundtur i Kroatiens huvudstad Zagreb som är en promenadvänlig stad med mycket att se. Fina parker, mysiga caféer och kulturella sevärdheter kännetecknar Zagreb.

I närheten av Zagreb ligger vinområdet Plešivica som vi kommer att besöka under en heldag. Vingårdarna ligger runt 400 meter över havet och en del vinodlingar är mycket branta.

Efter vår vistelse i Kroatien beger vi oss till Slovenien, det lilla landet som har sin gräns mot fyra länder, Kroatien, Ungern, Italien i sydväst som de delar kust med till adriatiska havet och i norr alplandskapet mot Österrike. Landet har 2 miljoner invånare varav 280 000 i huvudstaden Ljubljana. Vi kommer att utgå från Ljubljana för våra dagsutflykter.

Slovenien är en dold pärla som måste upplevas. Landet omges av vackra gamla slott, vingårdar, bergssluttningar i naturparker och droppstensgrottor. Slovenien har dessutom en rik mat- och vinkultur. Vi kommer att besöka de vackra Postojna-grottorna i det slovenska karstlandet. Postojnas väldiga grottsystem har urholkats ur kalkstenen av en underjordisk flod. Totalt finns mer än 20 km grottgångar.

En av de mest kända vinregionerna i Slovenien är Goriška Brda i folkmun kallad Brda. Brda ligger vid gränsen av Italien och kan ses som en förlängning av det angränsande italienska Friuli-Venezia Giulia (Collio). Här återfinner man flera av de bästa producenterna när det kommer till orange vin. Vi kommer att besöka några olika vinproducenter i området.

En resa i kulturens och vinets tecken med vackra naturupplevelser väntar er.

Resa  29/8-3/9 2022

Vad ingår?

  • Boende på 4-stjärniga hotell (2 nätter i Zagreb och 3 nätter i Slovenien)
  • 5-7  vingårdsbesök med vinprovningar
  • 4 luncher med viner
  • 3 middagar med viner.
  • 1 stadsrundtur i Zagreb
  • 1 stadsrundtur Ljubljana
  • Buss med chaufför i Kroatien och Slovenien.
  • Reseledare från Din Vinresa samt engelsktalande lokal guide vid stadsrundturerna.

Pris kronor 17 200/per person i dubbelrum.

Resan kan kombineras/förlängas med egen tid i Kroatien och Slovenien.

Är ni en större grupp som vill resa anpassar vi gärna programmet efter era önskemål.

Valfria tillägg
Enkelrumstillägg: 3 000 kronor

I priset ingår inte resa ner och hem från Kroatien och Slovenien

Våra resor är en ¨Rekommenderad resa!¨av Munskänkarna

För bokning av resa kontakta sandra@dinvinresa.se